sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luukku 4: Joulukorttitalkoot

Jostain syystä joulu on ainoa aika vuodesta, kun tulen lähettäneeksi kortteja. Käyttäisin postin palveluja mielelläni useamminkin vuoden aikana, mutta jostain syystä kirjeiden ja korttien kirjoittaminen ja lähettäminen on ylivoimaista. Jouluun kortit kuitenkin kuuluvat, ja silloin ne pitää lähettää aivan perinteiseen tapaan. Sähköiset kortit eivät minusta ole oikein ikinä sopineet joulun kotikutoisuuteen ja lämpimään tunnelmaan. Pidän siitä, että kortteja saa pitää kädessä, katsella ja kiinnittää seinälle. Joulukorteista parhaita ovat itsetehdyt ja ne, jotka on valittu juuri saajaansa ajatellen. Lähettäjän ajatuksista ei ikinä tiedä, mutta usein kortista voi päätellä ainakin jotain. Olen silti ylipäänsä aina onnellinen, jos postiluukusta putoaa kortti.


Olen jo useana vuonna tehnyt itse joulukortteja. Olen maailman onnettomin tekemään käsitöitä ja vain keskinkertainen (jos edes sitä) piirtäjä, mutta askartelemisesta olen aina pitänyt. Haaveeni olisi joskus tehdä niitä isotöisiä, upeita joulukortteja, joita näkee kaupoissa esimerkkikortteina, korttikirjojen malleina tai ihan vain jos googlettaa "DIY Christmas cards". Niiden tekemiseen kuitenkin pitäisi varata todella paljon aikaa ja rahaakin. Monena vuonna olen tehnyt vain yhdenlaisia kortteja, koska sarjatuotanto on helpompaa, eikä tarvitse yrittää olla luovempi kuin onkaan. Vuosien varrella olen maalannut tonttuja ja sydämiä, leikannut ja liimannut paperia, pyöritellyt nappeja ja lähes kaikkea mahdollista.



Tänä vuonna olin suunnitellut tekeväni jälleen vain yhdenlaisia kortteja, mutta koska kyllästyin puolivälissä leikkimään langan kanssa, tulin tehneeksi myös toisenlaisia kortteja. En ole aiemmin käyttänyt valmiita korttikuvia, mutta tänä vuonna ostimme äidin kanssa (tai no, äiti osti) Sinooperista suloisia eläinkuvioita, joita hyödynsin. Vielä en ole varma, mitä näistä korteista tulen lähettäneeksi, mutts sen näkee sitten. Saatanpa tehtailla vielä muutamia lisääkin, mikäli vain aika antaa periksi.







P.S. Katsoiko kukaan muu eilen Holiday-elokuvaa, joka tuli TV5-kanavalta? Se on yksi parhaista jouluelokuvista ikinä.

6 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten ihania kortteja!!♥ Mä en tänä vuona ehdi askarrella kortteja, mutta ensi jouluna sitten! Käynkin muuten kurkkimassa sun loputkin kalenterin luukut. Ihana lukea myös muiden blogijoulukalentereita, ja saada inspistä omaankin :')

    http://anskisss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eikä, kiitos :) Joulukorttien tekeminen on oikeesti aikaa vievää puuhaa, mutta toivottavasti pääset ensi vuonna askartelemaan! Musta on todella hauskaa, että joulukalentereita on nyt tosi monissa blogeissa, koska niitä on tosiaan kiva lukea ja niistä saa ajatuksia ja inspistä omaan kalenteriin ja miksei jouluisiin puuhiinkin. Käynki vilkaisemassa sun joulukalenterin myös :)

      Poista
  2. Eikä, miten ylisöpöjä joulukortteja, nuo eläinkuvat on aivan ihania! ♥ Mä tykkään askartelusta, mutta nyt varmaan neljään vuoteen en ole saanut aikaiseksi tehdä itse kortteja mihinkään juhlaan, ehkä ensi vuonna tulevan muuton myötä saan askartelutarvikkeetkin loogisempaan ja helpompaan paikkaan, josta niitä tulisi käytettyä. On kyllä totta, että postiluukusta tipahtava käsinkirjoitettu kirje ja kortti ilostuttaa suunnattomasti ainaisten mainosten ja laskujen joukossa :)

    https://bottleoflove.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah, kiitos paljon :) Tykkään noista eläinkuvista myös! Olivat yllättävän kivoja, vaikka olinkin aluksi hiukan skeptinen sen suhteen, että tuleeko niitä käytettyä. Askartelu on kyllä kivaa, mutta ymmärrän tuon hankaluuden. Mulla on nyt askartelutarvikkeita kahdessa eri paikassa, koska puolet on äidillä ja puolet täällä mulla. Toivottavasti saat askartelutarvikkeet järjestykseen :)

      Poista
  3. Ihan sikasöpöjä noi joulukortit! Tykkään etenkin tosta missä on pöllö, koska pöllöt nyt vaan on viel extrasöpöjä verrattuna mihinkään muuhun ^^ Joulukorttien väsääminen itse on kyllä ihan parasta, niinku ny oikeestaan kaikki askartelu muutenkin.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Pöllöt on parhaita <3 Jostain syystä sattui osumaan pöllön kanssa ehkä nätein kuviopaperikin. Tykkään siitä kortista myös erityisesti :) Oon kyllä samaa mieltä tosta joulukorttien tekemisestä ja askartelemisesta. Harmi vaan, että ei kovin usein jaksa panostaa, vaikka tietää että se ois kivaa.

      Poista