sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Luukku 18: 7 tapaa rentoutua

Joulun alusaika täyttyy usein kaikenlaisesta hälystä. Pitää siivota, laittaa ruokaa, leipoa, paketoida lahjoja... On vaikea ottaa aikaa itselleen ja rentoutua. Aloin pohtia hyviä tapoja rauhoittua näin joulun alla ja miksei muutenkin.

7 tapaa rentoutua

1. Mene kahvilaan.
Kahvilassa käyminen on aina mukavaa. Varsinkin, jos osut rauhalliseen aikaan. Kahviloissa on kiva istuskella ja juoda lämpimiä juomia ja syödä herkullisia leivoksia.

Petra's Café tarjoili sitruunajuustokakkua.

2. Mene konserttiin.
Konsertit ovat kivoja mihin vuoden aikaan tahansa. Joulun aikaan on mukavaa, kun voi valita haluaako joulukonserttiin vai muuhun. Kaikki konsertit eivät tietenkään ole edes suuria salikonsertteja, vaan niitä pidetään paljon esimerkiksi kahviloissa. Itse kävin juuri eilisiltana Porissa Petra's Caféssa kuuntelemassa Pasi Ruohosta.

3. Käy kävelyllä metsässä.
Metsässä kulkeminen on aina rauhoittavaa ja rentouttavaa. Sinne voi lähteä kamera kourassa tai vaikka täysin ilman sähköisiä vempeleitä. Jos jättää elektroniikan kotiin, voi keskittyä kuuntelemaan luonnon ääniä ja ihailemaan sen muodostelmia.

4. Mene elokuviin.
Elokuvissa käyminen on yksi suosikkipuuhistani. Pääsen käymään valitettavan harvoin, mutta loman aikana olisi tarkoitus käydä katsastamassa ainakin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.

5. Väritä värityskirjaa.
Värityskirjan värittäminen on todella rentouttavaa. Jos laittaa taustalle soimaan rauhallista (joulu)musiikkia, voi istua värikynien ja -kirjan kanssa vaikka tuntitolkulla.




6. Lue kirja.
Joulun aikaan, kun ei ole kiire mihinkään, on hyvä syventyä tarinoiden maailmaan. Esimerkiksi Joulutarina-romaani on kirjoitettu joulukalenteriksi, joten sitä voi hyvin lukea vaikka joka ilta luvun verran.

7. Kirjoita aamusivuja.
Aamusivujen sanotaan olevan hyvä tapa pukea ajatuksia sanoiksi ja jäsentää niitä myöhemmin. Aamusivuja on tarkoitus kirjoittaa käsin heti aamulla. Usein puhutaan kolmesta A4-sivusta. Aamusivut on tarkoitus kirjoittaa tajunnanvirtana välittämättä oikeinkirjoituksesta tai kieliopista. Ajatusten ei myöskään tarvitse olla millään tavalla jäsenneltyjä. Ei haittaa, vaikka jokainen sana koskisi eri asiaa. Aamusivuja ei tarvitse tai välttämättä ole edes tarkoitus palata myöhemmin lukemaan, mutta joskus sieltä voi nousta esiin yllättäviäkin ideoita.


Joskus voi olla hyvä pohtia asioita hiukan uudelta kantilta ja tehdä yksin sellaisia asioita, joita normaalisti tekisi yhdessä muiden kanssa ja vastaavasti yhdessä sellaisia asioita, joita tavallisesti puuhailisi omassa rauhassaan. Kahvilaan tai elokuviin voi hyvin istahtaa yksinään ja kirjoja voi lukea kaverin kanssa vaikka vuorotellen ääneen.


2 kommenttia:

  1. Mulla on sama värityskirja, ja sitä värittäessä kyllä rentoutuu! :) Hyviä kohtia oot listaillut tähän. Monet niistä ovat myös mulla käytössä :)

    https://anskisss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo värityskirja on kyllä ihana, siitä ei pääse mihinkään! Kiva, että tykkäsit. :)

      Poista