keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Luukku 21: Rocky Road

Olen aina ennen pitänyt hiukan erikoisena ajatuksena sitä, että tehdään valmiista suklaasta suklaata sitä sulattamalla. Sitten kuitenkin törmäsin reseptiin, joka vaikutti kiinnostavalta, ja sille tielle on jääty.

Meillä on ollut tapana jo muutamana vuotena tehdä jouluksi Rocky Road -suklaata. Ensimmäisen kerran sitä tehtiin Kinuskikissan ohjeita vähän sinnepäin noudattaen ja nyt myöhemmin oikeastaan ilman ohjetta, vahvasti summamutikassa. Tänä vuonna teimme kaksi erilaista Rocky Road -annosta. Toisen onnistuneisuudesta en vielä tiedä, koska tätä kirjoittaessani se ei ole ehtinyt vielä edes jääkaappiin asti vaan odottaa jäähtymistä keittiön pöydällä.

Kaikesta summittaisuudestaan huolimatta yritän nyt vääntää teille edes jonkinlaisen Rocky Road -ohjeen.

Rocky Road

Tätä ohjetta noudattamalla teimme kolmikerroksisen Rocky Roadin laatikkoon, jonka pohjan mitat ovat noin 8 cm x 27 cm. Määrää voi siis pienentää tai suurentaa astian koon mukaan.

Ainekset

2 levyä Taloussuklaata (tai muuta tummaa tai tummanväristä suklaata)
2 levyä valkosuklaata
2 levyä maitosuklaata
kookosrasvaa
täytteitä mielen mukaan (Meillä oli toisessa kuivattuja karpaloita, piparkakkuja ja mantelirouhetta ja toisessa minivaahtokarkkeja sekä Marianne- ja Turkin pippuri -rouheita.)

Ohje


1. Vuoraa valitsemasi astia leivinpaperilla.

2. Sulata Taloussuklaa pienen kookosrasvanokareen kera. Määrä kannattaa katsoa sen mukaan, mihin suklaa sulaa sopivan löysäksi. Ruokalusikallinen näytti sopivan hyvin kahteen kahdensadan gramman suklaalevyyn. Meillä oli käytössä haudutuskattila, joka varmisti sen, ettei palaminen ollut helppoa. Jos kuitenkin käytät tavallista kattilaa, muista sekoittaa tarkemmin. Haudutuskattila antaa hieman anteeksi laiskempaakin sekoittamista.

3. Kaada sulanut suklaa leivinpaperille. Nuolija on hyvä apuväline, kun suklaa pitää irrottaa kattilasta. Laita sulan päälle haluamasi täytteet tasaisesti.

4. Toista vaiheet 2–3, kunnes suklaasi on käytetty. Myös viimeisen kerroksen päälle voi laittaa täytteitä. Muista pestä kattila välillä, jos haudutat tumman suklaan jälkeen valkoista. Me teimme Rocky Roadista tosiaan kolmikerroksisen, eli sulatimme kaksi levyä aina kerralla.

5. Laita yöksi jääkaappiin hyytymään. Aamulla suklaan pitäisi olla valmista paloteltavaksi. Mikäli sitä ei ole tarkoitus syödä heti, on Rocky Road hyvä säilyttää jääkaapissa.



Vinkkinä voin sanoa sen verran, että Maraboun valkoinen suklaa oli aika huonoa tähän tarkoitukseen. Ensimmäiseen satsin kanssa toimi vielä kohtuullisesti, jäi tosin hieman paakkuiseksi. Toiseen annokseen jouduimme heittelemään sulkaan köntteinä tumman päälle, koska suklaa jähmettyi kattilassa kasoiksi ilman, että missään vaiheessa suli kunnolla. Vastaavanlaista ongelmaa en muista Pandan valkosuklaan kanssa kohdanneeni.



Pahoittelut heikoista kuvista. Yritän saada järkeviä otoksia, mutta ne harvemmin näyttävät enää tietokoneen ruudulla yhtä hyviltä!

6 kommenttia:

  1. Mäkin aion tehdä jouluksi rocky roadia! Se on niin herkullista :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rocky Road on kyllä superhyvää :) Hauskaa, että kuuluu muidenkin herkkusuunnitelmiin!

      Poista
  2. Oi nam, kuulostaa todella herkulliselta molemmat :) En ole ennen edes tajunnut, että siihen voisi laittaa vähän jouluisempia makuja näin joulun alla :D Tuo karpalo meinaan ainakin tuo heti joulun mieleen ja no tietty piparkakut :)

    ♥: Ane

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä bongasin muistaakseni jouluisen Rocky Roadin Valion Instagramista. En ollut itsekään ajatellut aiemmin. Mutta kyllä maistuu melko jouluiselta :)

      Poista
  3. Mä just mietinkin että mitä tekis noista jäljellä olevista suklaista :D Oon keitellyt konvehteja aika kasan, mut loppusuklaan vois käyttää vaikka tähän rocky roadiin ^^

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jämäsuklaat on aina paha :D Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla. On hyvää!

      Poista