tiistai 13. joulukuuta 2016

Luukku 13: Joulun nostalgiset tv-ohjelmat

Aattoaamuna minulla oli (no, on edelleen) tapana hipsiä olohuoneeseen ja laittaa televisio päälle, jotta voin katsella joulupiirrettyjä ja -tv-ohjelmia. Joku saattaa ehkä yllättyä siitä, ettei Lumiukko ole kuulunut joulun katselulistalleni vielä kovin montaa vuotta. Nuorempana en sitä ihan ymmärtänyt, ja se tuli muutenkin yleensä juuri niihin aikoihin, kun piti valmistautua kirkkoon lähtöön. Me olemme käyneet lähes joka vuosi Ulvilan kirkossa perhejumalan palveluksessa jouluaattoaamupäivänä. Se on ollut hyvään aikaan mummulaan menon ja ruuan kannalta, mutta Lumiukko on saanut kärsiä. Minulla on kuitenkin ollut paljon muita ohjelmia, joita olen halunnut jouluisin aina katsoa. Osaa katson tai katsoisin edelleenkin mielelläni.

Täällä näytti jo hetken talvelta.

Joulupukin kuumalinja
Tätä ei voinut ohittaa. En valitettavasti suhtaudu enää aivan yhtä varauksetta Joulupukkiin ja puhelimessa laulaviin lapsiin kuin ennen. Muistaakseni jonain vuonna kuumalinja ei tullut tai siinä oli eri Joulupukki, mutta muistan sen hirvittävän pettymyksen tunteen. Joulu ei tuntunut ihan yhtä paljon joululta sinä vuonna.

The Fairytaler
En enää muista, millä nimellä tätä sarjaa suomeksi kutsutaan, mutta televisiosta en ole sitä moneen vuoteen nähnyt. The Fairytalerin joka jaksossa kerrotaan yksi H.C. Andersenin kirjoittamista saduista. Piirrosjälki on kaunista ja tarinat totta kai hurmaavia. Andersenia ei turhaan kehuta.

Samu-Sirkan joulutervehdys
Tästä en ole varma, kuinka usein on tullut katsottua, koska muistaakseni usein olleet haudoilla tai jakamassa lahjoja tai jotain, kun tämä on tullut. Pidän Samu-Sirkan joulutervehdyksestä kuitenkin kovasti. Siinä on jotakin herttaista. Ja kuten aikaisemmassa postauksessa totesin, joulu ja Disney ovat aika vahva yhdistelmä.

Tonttu Toljanteri
Tonttu Toljanteri oli vuosia iso osa joulua ja joulunodotusta. Yleisradion joulukalenterit ovat kyllä Toljanterin loppumisen jälkeenkin olleet ihan kohtuullisen hyviä (varsinkin ensimmäinen, jossa Väinökkinen ja Pirpana seikkailivat!), mutta Toljanterissa on jotain sellaista taikaa, mitä muissa joulukalentereissa ei ole ollut.

Pikku Kakkonen
Kun Pikku Kakkonen alkoi pyöriä aamuisin ja tuli jouluunkin, olen tietenkin katsonut sitä. Neposen joulusta taisin pitää erityisesti. Nykyään Pikku Kakkosen ohjelmat ovat lähinnä myötähäpeää aiheuttavia kohelluksia, joille en oikein lämpene, vaikka piirretyistä pääsääntöisesti tykkäänkin.

Mitä jouluohjelmia te olette katsoneet tai katsotte edelleen?



P.S. Tämän kirjoittamiseen meni lyhyydestä huolimatta ihan luvattoman pitkään, koska eksyin muistelemaan kaikkia niitä ihania lastenohjelmia, joita olen pienenä katsonut. Kaukametsän pakolaiset, Tontut, Rölli, Spies-tytöt, Hui hai hiisi!, Franklin, Arttu, Korallifisut, Karhuherra Paddington, Nooan saari, Rakkain terveisin Felix... Muistaako kukaan sitä lastensarjaa, jossa oli hiiriä (ne oli jotain nukkeja ilmeisesti), joilla oli sellaiset vanhanaikaiset vaatteet ja ne asuivat muistaakseni puihin rakennetuissa pikku koloissa? Mikä ihme sen nimi on?

2 kommenttia:

  1. Nuo kaikki on kyllä täällä joulun perinne ohjelmia ja sitten Lumiukko on pakko katsoa joka vuosi! :-D Parhaita nuo joulun ohjelmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluohjelmat on kyllä oikeesti parhaita. Vielä jos jostain ihanasta piirretystä tulee joulujaksoja tai muita, niin olen ihan innoissani :D Hauska kuulla, että perinneohjelmat ovat samoja teilläkin!

      Poista