torstai 22. joulukuuta 2016

Luukku 22: Jouluelokuvia

Jouluna on yleensä aikaa katsella myös elokuvia, ja mikäpä virittäisi joulun tunnelmaan jouluelokuvia paremmin. Tällä kertaa siis sen pitemmittä puheitta tehdään katsaus mielestäni parhaisiin joululeffoihin.



Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu
Nuorempana en tästä juuri pitänyt, mutta koska satuin löytämään sen Prismasta halvalla joitakin viikkoja sitten, oli sille annettava uusi mahdollisuus. En kadu elokuvan ostamista, sillä vaikka se on jatko-osa, ja jatko-osat harvemmin toimivat, tämä on hyvä. Leffan pahis Forte on oikeasti aika pelottava.

Joulupukki ja noitarumpu
Lapsuudessa ei voinut olla joulua ilman noitarumpua. Perinteiset piirretyt ovat parhaita, ja Mauri Kunnas tekee niistä vielä parempia!

Joulutarina
Yksi parhaista uudemmista suomalaisista leffoista ehdottomasti. Näyttelijät ovat hyviä ja elokuva lämminhenkinen ja tarina koskettava.

Saiturin joulu
Jos totta puhutaan, tämä adaptio klassikkotarinasta on hitusen kummallinen. Animaatio ei tunnu kovin uskottavalta, mutta elokuva saa minut jopa pitämään Jim Carreystä, jota inhoan näyttelijänä syvästi.

Mitä tapahtui joulupukille?
En tiedä, voiko olla olemassa höpsömpää juonta, mutta ehkä se on tässä juuri se mikä kiehtookin. Lavastus on huikea, Charlien näyttelijä suloinen ja muutenkin näyttelijävalinnat ovat onnistuneita, vaikka lähtökohtaisesti Tim Allenista hirveästi pidäkään.

Napapiirin pikajuna
Kauniisti animoitu kaunis tarina. Tuo todellisen joulumielen. Ja Josh Grobanin Believe (josta puhuin aiemmassa postauksessa) on yksinkertaisesti upea.

Mikki Hiiri Olipa – kerran joulu
Kuten monissa Disneyn joululeffoissa tässäkin on kolme lyhytelokuvaa, jotka kaikki kertovat yhdenlaisesta joulusta. Hessu Hopon poika Max on yksi suosikeistani, ja siksikin elokuva on hyvä. Keskittyminenkään ei pääse aivan niin helposti herpaantumaan, kun tarinoita on enemmän.

Harry Potter ja viisasten kivi
Okei, ensimmäistäkään Harry Potter -elokuvaa tuskin voi täysin laskea jouluelokuvaksi, mutta tämä on jostain syystä aina minusta tuntunut hyvältä joulumielen nostattajalta. En tiedä, johtuuko se siitä, että elokuvan pohjavire on kaikesta jännityksestä huolimatta lämmin vai siitä, että joulu on aika olennaisessa osassa elokuvaa.



Mitkä ovat teidän jouluelokuvasuosikkejanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti