tiistai 11. joulukuuta 2018

Joulukuun yhdestoista päivä: Netflixin joulu



Netflix pursuaa tällä hetkellä jouluelokuvia. On Netflixin omia ja muiden tuottamia. Tänään puhun Netflixin omista elokuvista. Olin melkein huomaamattani ehtinyt katsoa jo kolme Netflixin jouluelokuvaa, kun keksin kirjoittaa tämän postauksen ja tässä ennen tämän kirjoittamista katsoin vielä neljännen. Tänään siis puhutaan neljästä Netflixin tuottamasta jouluelokuvasta. Ne olivat kaikki omalla tavallaan hyviä, jotkut vähän parempia kuin toiset. Kaikki elokuvat ovat tältä vuodelta.


Joulukalenteri
pääosissa: Kat Graham, Quicy Brown, Ethan Peck
ohjannut: Bradley Walsh
alkuperäinen nimi: The Holiday Calendar
Tässä elokuvassa lahjakas valokuvaaja Abby Sutton (Graham) on jämähtänyt huonoon työpaikkaan, eikä ole kovin tyytyväinen elämäänsä. Hän saa isoisältään lahjaksi (tai perinnöksi, miten sen haluaa ajatella), isoäitinsä antiikkisen joulukalenterin, joka ennustaa omalla varovaisella tavallaan tulevaa. Kalenteri pyrkii ohjaamaan Abbya kohti rakkautta. Minä en oikeastaan tiedä, mitä tästä elokuvasta olisi pitänyt ajatella. Näyttelijät eivät juuri vakuuttaneet minua ja tarinan taika ja romantiikka tuntuivat päälleliimatuilta. Elokuva yritti luvata paljon, mutta jätti suurimman osan lupauksista lunastamatta. Pidän yleensä kovasti elokuvista, jotka keskittyvät ainakin osittain päähenkilön työhön, mutta Abbyn valokuvaaminen jäi aika sivuseikaksi. Joulukalenteri on ihan katsomisen arvoinen, mutta siltä ei kannata odottaa liikoja.

Kuninkaallinen vaihtokauppa
pääosissa: Vanessa Hudgens, Sam Palladio, Nick Sagar
ohjannut: Mike Rohl
alkuperäinen nimi: The Princess Switch
Kuninkaallisessa vaihtokaupassa chicagolainen leipuri Stacy De Novo (Hudgens) matkustaa Belgraviaan osallistuakseen leivontakilpailuun. Hän törmää Belgravian prinssin morsiameen Lady Margaretiin (myös Hudgens), joka on luonnollisesti hänen kaksoisolentonsa. He päättävät vaihtaa paikkoja, jotta Margaret pääsee kokemaan "tavallista" elämää, ennen kuin joutuu suostumaan järjestettyyn avioliittoon. Tässähän totta kai vähän hölmöillään, aavistuksen juonitellaan ja joudutaan aika tavalla välttelemään paljastumista. Pidän Hudgensista kovasti, mutta tässä hän tuntui hiukan jähmeältä. Juoni oli ennalta arvattava ja pöhkö, mutta siinä oli myös jotain suloista. Sanoisin joka tapauksessa, että Kuninkaallinen vaihtokauppa on parempi kuin Joulukalenteri.

The Christmas Chronicles
pääosissa: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis
ohjannut: Clay Kaytis
Tässä elokuvassa kaksi sisarusta Teddy (Lewis) ja Kate (Camp) pudottavat vahingossa joulupukin (Russell) reen ja joutuvat auttamaan pukkia paitsi etsimään porot myös pelastamaan joulun. Elokuvan joulupukki on rempseämpi, räväkämpi, suorapuheisempi ja oudompi kuin yksikään aiemmin näkemistäni pukeista. Hänen tonttunsa ovat yhtä aikaa maailman suloisimpia ja pelottavampia otuksia. Elokuvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, hätäisiä rekiajeluita, konnalauma, tappelevia sisaruksia, menetettyä toivoa, tonttupartioita, tosiuskovia (true believers)... Elokuvan juoni juoksee ympäriinsä aika päättömästi, mutta pidin siitä silti. Siinä on jotakin vallatonta ja tarttuvaa.

Angelan joulu
pääosissa: Lucy O'Donnell, Ruth Negga, Brendan Mullins
ohjannut: Damien O'Connor
Tämä lyhytelokuva on animaatio, jossa Angela lähtee perheineen joulukirkkoon, jossa Angelan käy sääliksi kylmässä seimessä makaavaa Jeesus-lasta, joka siis on nukke. Angela päättääkin napata nuken mukaansa ja viedä sen kotiinsa lämpimään. Hän on aikeissa palauttaa sen seuraavana päivänä. Kun perhe saa tietää, heidän pitää lähteä palauttamaan nukkea takaisin oman perheensä luo. Elokuvassa on herttaista lapsen viattomuutta ja se kertoo koskettavan tarinan. Elokuva on animoitu kauniisti ja joulun tunnelman voi aistia. Ikävää on vain se, että elokuva ei ole sen pitempi.


Mikä on sinun lempijouluelokuvasi? Aiotko katsoa jonkin näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti