maanantai 16. tammikuuta 2017

Maanantaimarinoita



Röyhkeys. Töykeys. Ruokaraivo. Tietämättömyys. Yliopiston harjoittelutuki. Opintotuen ja koulutuksen leikkaukset. Ilkeät vanhukset. Päätön muutospyrkimys. Eläinten kohtelu. Roskaaminen. Äärifeminismi. Feminismin polkeminen. Itsekkyys. Kirjatentit ja niiden tenttikysymykset. Naisurheilun vähäinen arvostus. Koulujen räjähdysdigitalisaatio. Piirroselokuvien ja -sarjojen uudistaminen. "Koska ennen on tehty näin, näin tehdään nytkin."

Maailmassa on mielettömän paljon sellaisia asioita, jotka ärsyttävät minua ja joihin kaipaisin muutosta. En ole välttämättä kuitenkaan sellainen ihminen, joka lähtee barrikadeille tai mielenosoituksiin, mutta haluaisin pystyä tekemään jotakin. Vaikuttamaan johonkin. No okei, haluan myös vain valittaa jostain. Mutta oikeasti haluaisin saada edes jonkun joskus ajattelemaan jotakin.

Kirjoittaminen on ehkä minulla helpoin, ominaisin ja paras tapa vaikuttaa ja ottaa kantaa asioihin. Siksi päätinkin polkaista pystyyn kirjoitussarjan, jonka ensimmäinen osa pullahtaa ulos ensi viikolla (ainakin toivottavasti!) ja siitä eteenpäin uusi kirjoitus tulee maanantaisin. Vielä en ole varma, kirjoitanko joka maanantai vai harvemmin, mutta pyrin kirjoittamaan joka maanantai. Niiden lisäksi kirjoitan toki myös muita postauksia.

Maanantaimarinoissa palaan siis blogiurani alkujuurille. Kirjoitan asioista, jotka ovat juuri nyt ainakin itselleni ajankohtaisia, tärkeitä ja joiden esiin nostamisen koen tärkeäksi. Toivottavasti edes jotkut ajatukset ovat järkeviä ja herättävät keskustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti