sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Mökkielämää, arkea ja risteilyhumua

Tämä viikko on mennyt minulta tavallaan vähän ohi. Olen käynyt salilla ja kaupungilla, kirjoittanut työhakemuksia, laittanut ruokaa ja katsonut sarjoja. Perjantaina lähdin pesisristeilylle ja sunnuntain olen viettänyt koiravahtina ulkoillen ja karvaturrien kanssa sohvalla makoillen. Työttömyydessä ainakin minulle on vaikeinta elämän rytmittäminen. Se, että touhussa olisi edes jonkinlaista ryhtiä. Paljon asioita pitäisi saada aikaiseksi, mutta tulokset ovat olleet vähän laihoja. Esimerkiksi blogin kirjoittaminen unohtuu helposti, koska onhan aikaa huomennakin. Turhauttavaa huomata, että oma elämä ei olekaan niin hyvin hanskassa kuin sitä joskus kuvittelee.

Viime viikonlopun vietin Iriksen ja Inarin kanssa heidän vanhempiensa mökillä. Pääsimme perille joskus yhdeksän aikoihin perjantai-iltana, koska matkustimme kaikki ensin kotipaikkakunniltamme Poriin, minä tosin jo torstaina. Ensimmäinen asia, mitä teimme auton purkamisen jälkeen oli se, että haimme taskulampun valossa järvestä vettä tynnyriin vessan vetämistä varten. Sitä voi pitää yhdenlaisena seikkailuna. Tynnyri piti täyttää pari kertaa vielä viikonlopun aikana sen jälkeenkin, mutta onneksi päivänvalossa.



Lauantaina Mauri-myrsky (joka ei todellakaan yltynyt niin pahaksi kuin uhkailtiin) pakotti pysymään ison osan päivää sisätiloissa ja jollakin konstilla minutkin suostuteltiin katsomaan Ensitreffit alttarilla. Myönnettäköön, että ihan mielenkiintoinen sarja se on. Hauska huomata, miten eri tavoin ihmiset suhtautuvat arjen haasteisiin tuollaisessa stressaavassa tilanteessa. Iltapäivällä kävimme Inarin kanssa saunassa (uskaltauduin jopa pulahtamaan pikaisesti järveen, mutta vesi oli niin kylmää, että kahden vedon jälkeen kiipesin äkisti takaisin laiturille). Illalla pelasimme Scrabblea (meidän tosi, tosi vanha perinne) ja katsottiin vielä yksi jakso Toisenlaisia teiniäitejä.



Olimme onnistuneet varaamaan lähes täydellisen määrän ruokaa. Meillä oli jukurttia, satsumaa, salaattia, herkkusieniä kanapekonilla ja sinihomejuustolla, lohkoperunoita, tortilloita, muuripohjalettuja sekä tietysti karkkia ja sipsiä, koska ne nyt kuuluvat mökkeilyyn. Ainakin meillä. Muurikkaletut olivat useana vuotena erityinen juhannusherkku, joita meidän äiti aina paistoi. Oli hauska päästä itsekin tällä kertaa puuhaamaan niiden parissa, vaikka olinkin lähinnä statisti (tai työnjohtaja, haha).

Rakastan mökkeilyä, ja oli ihan huippua päästä tänä vuonna ihan pariksi yöksikin. Siinä on aina oma hohtonsa. Ja seura oli toki myös mitä mainiointa.

Tänä viikonloppuna tosiaan hyppäsin joukkuekavereideni kanssa laivaan. Ajelehdimme Tukholmaan ja takaisin. Itse väsyin perjantaina jo aika ajoissa ja menin nukkumaan hyvän aikaa ennen muita. Seuraava päivä kuluikin laivaa ympäri laahustaessa, Tax Freetä kuluttaessa (ilman Milkan Triolade -suklaata ei ole laivalta poistuminen), syödessä, tanssiessa, karaokea kuunnellessa ja joukkuekavereiden kanssa hengaillessa. Sanon näin varmaan joka vuosi, mutta minulla on maailman parhaat joukkuekaverit.

Ensi viikolle olisi suunnitteilla parikin postausta, katsotaan, mitkä saan toteutettua. Aikaa tulee kulutettua myös treenaamisen, koirien kanssa hengailuun, Bullet journalin vääntämiseen ja viikonloppuna kirjamessuihin. Hyväänalkavaa viikkoa kaikille! Onko teillä jo suunnitelmia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti