keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kesän 2018 ämpärilista

Aina kesän kynnyksellä blogit alkavat täyttyä Bucket List -postauksista. Bucket List eli ämpärilista on lista, johon kirjataan sellaiset asiat, jotka haluaa jonkin tietyn ajan aikana tehdä ainakin kerran. Kyseessä voi siis olla esimerkiksi kesää, syksyä, opiskeluaikaa tai vaikka koko elämää koskeva lista. Kirjoitin yhden "tavoitelistan" 2017 vuoden alussa, mutta kesäksi en ole tällaista koskaan tehnyt. Joten nyt! Minusta muuten on hauskaa, että Bucket List kääntyy ämpärilistaksi. Sehän on aika osuvaa, koska jokaisen suomalaisen suurin haave on voittaa arvonnasta ämpäri.




Kesän 2018 ämpärilista

Tänä kesänä haluan...

... käydä huvipuistossa. Edellisvuonna kävimme kaveriporukan kanssa Linnanmäellä ja viime vuonna Janinan kanssa Benalmadenassa huvipuistossa sekä loppukesästä Powerparkissa. Huvipuisto kuuluu nykyään minun kesääni ihan siinä missä vaikka meressä uiminenkin.

... lukea ainakin 8 kirjaa. Minulla tulee todennäköisesti olemaan kesällä ainakin jonkin verran vapaa-aikaa. Haluaisin käyttää sitä aikaa hyödyksi myös sen suhteen, että saisin taas muistutettiin itselleni, miksi lukeminen on ihanaa.

... valmistua (ja ehkä juhliakin sitä jotenkin). Minun graduni arvostellaan kuulemma torstaina. Mikäli se tosiaan toteutuu ja kaikki asiat sujuvat nopeasti pääsen jo ensi viikolla hakemaan tutkintoani ulos. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että todennäköinen valmistumispäiväni on 31.5., jolloin ehtisin vielä tiedekunnan publiikkiinkin kesäkuussa. Vähän sormet ristissä vielä pitää olla, että ehdin toukokuussa valmistuvien, mutta kesäkuun aikana papereideni pitäisi viimeistään olla kunnossa. Juhlimisesta en ole vielä osannut tehdä mitään päätöksiä.

... saada työpaikan, jos ei kesäksi, niin syksyksi. Koska valmistun, on töiden saaminen entistä ajankohtaisempaa. Minulla on ainakin kesäkuun kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi tiedossa homamaia, mutta sen jälkeen kaikki on auki. Hakemuksia olen lähettänyt, mutta koska ainakin kesän haluan olla vielä Turussa pesäpallon takia, ovat työllistymismahdollisuudet hieman rajallisemmat. Haluan kuitenkin ehdottomasti saada työ- tai harjoittelupaikan kesän aikana. Mieluiten jotain mielenkiintoisia viestintätehtäviä.

... käydä Yyterissä. Rakastan Yyteriä. Monena kesänä olen käynyt dyyneillä juoksemassa ja mennyt sitten pulahtamaan, mutta myös rannalla pelailu ja pitkä polskiminen sopivat minun suunnitelmiini.

... käydä Kallossa. Kallo on yksi niistä paikoista, joissa meillä oli tapana käydä noin kerran vuodessa tai kahdessa, kun olin lapsi. Kävimme silloin onkimassa tai kalastamassa. Kastellin kerran housuni, kun liukastuin levään ja kaaduin. Nykyään Kalloon tulee useimmiten mentyä piknikille tai valokuvaamaan.

... kirjoittaa enemmän. Lupaan näin itselleni joka vuosi. Ehkä olisi vihdoin jo aika toteuttaa se lupaus. Eikä kyse siis ole pelkästään blogin kirjoittamisesta vaan ihan muustakin.

... aloittaa YouTube-kanavan. Puhuin tästä lyhyesti postauksessa ennen Pariisiin lähtöä. YouTube-videoiden kuvaaminen on edelleen agendassa, mutta sen toteuttaminen ei ole vielä ottanut oikein tulta alleen. Toivottavasti pian.

... treenata paljon. Jos tilanne nyt tosiaan on se, että työpaikkaa ei kesäksi irtoa, haluan yrittää palata treenien suhteen lähemmäs abivuoden jälkeistä kesää, jolloin treeni todellakin maistui.

... korjauttaa pyörän ja alkaa taas pyöräillä. Polkupyörä on on ollut jo varmaan toista vuotta käyttökelvottomana, mutta en syystä tai toisesta ole ikinä saanut aikaiseksi sen viemistä korjaukseen. Voi myös toki olla, että joudun ostamaan uuden pyörän, mikäli korjaaminen maksaa liikaa.

... pelata frisbeegolfia. Frisbeegolf on hauskaa, tarviiko sen enempää selitellä? Hyvä siinä en todellakaan ole, mutta onneksi aina ei tarvikaa olla.

... käydä pääkaupunkiseudulla. Kaksi hyvää ystävääni asuu pääkaupunkiseudulla. Toisen luona minun pitänyt käydä jo useamman vuoden, mutta sopivaa aikaa ei vain ole löytynyt. Tänä kesänä olisi tarkoitus löytää se aika.

... käydä piknikillä. Nyt on toki myönnettävä, että tämä toteutui jo tänään, mutta piknikillä ei vain voi käydä liian usein.

... kokeilla uutta reseptiä. Uusien ruokien kokeileminen on aina hauskaa. Kaipaan myös omaan syömiseeni aina tasaisin väliajoin uusia tuulia.

... syödä mansikoita. Mansikat on parhaita.. Eipä siitä ole sen enempää sanottavaa.

... siivota kaapit. Keittiössä minulla on iso kaappi, joka on säilönyt sisäänsä kaiken mahdollisen, mitä olen sinne keksinyt tunkea. Paljon sellaistakin, mitä en tosiaankaan tarvitse. Myös vaatehuoneeni kaipaa järjestelyä.

Vaikka tässä tein listan asioista, joita haluan tehdä, haluan säilyttää myös pientä spontaaniutta kesässäni. Ennen kaikkea haluan nauttia.

Onko teillä jo kesäsuunnitelmia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti